sâmbătă, 20 aprilie 2013

Frământările unora dintre colegii noştri de sindicat


Iată care sunt frământările unora dintre colegii noştri de sindicat, pe care vi le comunic mai jos de prezentul mesaj.
     Apreciez că unele sunt cu iz politic, altele sunt, pe bune, probleme pe care trebuie să le luăm în seamă. Trădătorii, laşii, "supăraţii" şi "obosiţii" sunt primii care părăsesc linia 1 a frontului.
     Este de preferat un sindicat cu 1.000 de spartani decât unul cu 10.000 de perşi. Poate fi condus mai uşor şi mai eficient.
     Câteodată 10% este mai mare decât 100% (aviz celor care aplică principiul "divide et impera"). 
     Să-i lăsăm să plece pe cei care nu au văzut în SINDICAT decât realizarea unor interese materiale strict personale (dacă nu era sindicatul nu mai aveam pensii revizuite, ci doar pensii recalculate prin care toţi le aveam înjumătăţite). Un sindicat (vezi Statutul) înseamnă mult mai mult decât pensii.
     Personal, ca mulţi alţi colegi, chiar dacă am câştigat ceva la pensie prin revizuire, voi continua să lupt, fără remuneraţie, pentru interesele castei noastre, atâta timp cât sindicatul va exista şi chiar şi după (oricând ne putem reasocia, dacă va fi cazul -sper să nu fie-, în noi structuri)până când "doamna cu coasa" ne va despărţi.
     Celor mai mulţi politicieni, indiferent de "etnie", le este frică de unitatea militarilor, cu toate că nu ar avea de ce, dacă ar fi oneşti şi s-ar dedica ţării iar nu intereselor persoane sau de grup mafiot. Este cert că nu le convine "SFATUL BĂTRÂNILOR", cu toate că mulţi dintre ei s-au constituit în ginţi şi triburi (baroni locali şi, mai nou, regionali... ara arde şi baba se piaptănă").
     Las fiecăruia dreptul de a discerne.
     Vă doresc o zi liniştită!

Cu stimă,
Preşedintele SCMD, Filiala Reşiţa
Col.(rtg.) Marin Buţiu


---------- Mesaj redirecţionat ----------
De la: Marian Ilie <marian1950@gmail.com>
Data: 19 aprilie 2013, 02:51
Subiect: Fwd: CINISM LA CMJ !!!
Către:


Sindicatul e mort - Traiasca Sindicatul!
Mai fratilor, hai sa ne regrupam, odata, pana nu ne termina astia bucata cu bucata!!! 
Domnule Col(R) Mihai, Ramnicu Sarat mai e in stare sa puna de un CNR pentru cei ramasi in transee? Nu mai asteptati la Dogaru si Pricina, oamenii astia sunt scosi din lupta, nu s-a inteles? Camaradul Mandu a iesit singur din lupta, s-a predat, iar altii sunt tentati sa-i urmeze exemplul. Dar noi, "ciuruitii" ce facem?
Luati seama, daca si de data asta ii lasam  pe guvernanti sa ne bombardeze cu reschilodiri de revizuiri ale recalcularilor calculate dusmaneste, suntem terminati! 
P.S. Trimit acest mersaj unui numar de 297 camarazi, din toate filialele. Cine ia taurul de coarne?

---------- Forwarded message ----------
From: Banceanu Vasile
Date: 2013/4/18
Subject: Re: CINISM LA CMJ !!!
To:


From: Constantin Giurgea

 
Astazi, 18.04.2013, am fost invitat la CMJ pentru a mi se aduce la cunostinta modificarile din fisa cu locurile de munca.
Dupa cum stiti, actiunea de acest fel a inceput joia trecuta, in fiecare zi fiind chemati, in ordine alfabetica, intre 30 si 40 de pensionari militari (astazi au fost cei cu literele G si I).
Aflasem ca, pe la mijlocul lunii februarie, Casa de Pensii Sectoriala  a MApN solicitase de la CMJ un numar de 300 de memorii originale (dosare personale). Se pare ca acele memorii s-au reintors.
Eu am fost unul dintre beneficiarii "falsului intelectual" promovat de Casa de Pensii Sectoriala a MApN, care, independent de vointa meami-a modificat incadrarea in grupele de munca, in scopul cresterii cuantumului pensiei, urmarind sa-mi "inchida gura".
Stiam, din ultima decizie, ca pentru o perioada de 4 ani si 8 luni mi s-a modificat incadrarea in grupele de munca, fiind trecut de la deosebite la speciale. Dupa petitzii repetate am descoperit ca modificarile au fost facute de catre Centrul Militar Zonal Bucuresti.
 
Ce am constatat astazi, din inscrisurile ce mi s-au pus in fatza:
1. la nivelul ministerului s-a constituit o comisie de analizare a documentelor emise pentru incadrarea in conditii deosebite, conditii speciale si alte conditii a UNORcadre militare trecute in rezerva sau in retragere din MApN (titulatura le apartine, fara sublinierea cuvantului "unor", care imi apartine)
2. Statul major general a emis ordinul MS 12/2013, in care, la art. 4, se prevedeanalizarea DOAR  a perioadelor cuprinse in procesul verbal nr. CA 1/R 4370/04.03.2013 al comisiei numite
3. toate aceste perioade, individualizate pe persoane, au facut obiectul unor transmiteri catre CMJ, cu data de plecare de la Bucuresti 4 martie 2013, mentionandu-se in ele deficientele constatate la incadrarea in grupele de munca !!!
 
STUPEFIANT !!!
ASADAR, EI (CENTRUL MILITAR ZONAL BUCURESTI IN CARDASIE CUCASA DE PENSII) FAC MODIFICARILE DE LA SINE PUTERE IN DECIZII SI ACUM LE TRIMIT LA CMJ, CHIPURILE, PENTRU INDREPTAREA GRESELILOR !!! 
 
4. Fiecare astfel de PV este semnat de nimeni altul decat SEFUL SERVICIULUI MOBILIZARE, RECRUTARE SI SELECTIE DIN DIRECTIA PERSONAL SI MOBILIZARE A STATULUI MAJOR GENERAL !!!
 
RUSHINE, oricine ar fi !!! 
 
5. Prin urmare, angajatii CMJ te anunta, angelic, ca S-A FACUT O GRESEALA si ca perioada sau perioadele cuprinse in PV trimis de la Bucuresti nu vor mai fi in conditii speciale, ca pana acum, ci vei fi trecut la conditii deosebite, adica, in traducere, CE AI PRIMIT IN URMA CU UN AN, ti se va lua inapoi, prin emiterea unei noi decizii !!! Asta trag eu concluzia, logica, de altfel, pentru ca daca ii intrebi pe angajatii CMJ-ului, ITI RASPUND, MEFISTOFELIC, CA EI NU STIU, PENTRU CA EI NU CALCULEAZA PENSII !!!
 
Si, in final, SURPRIZE, SURPIZE !!!
DACA PE PARCURSUL PERIOADELOR CUPRINSE IN PV TRIMIS DE LA BUCURESTI AI URMAT VREUN CURS DE SPECIALIZARE (curs comandanti baterii, curs comandanti divizioane, curs de stat major, curs de alpinism, curs de parasutism etc), ESTI GHINIONIST !!!Pentru acele perioade ESTI INCADRAT LA CONDITII NORMALE, in baza art. 3 alin (2) din ordinul M 116 pentru aplicarea HG 1294 !!!
 
CINISM !!!
In anexele de la decizii nu apar conditii normale pentru acele perioade ! Dar, ce si-au spus hotzii de la Bucuresti ? Vreti dreptate ?! LUATZI INZECIT !!!
 
CONCLUZIE GENERALA:S-AU SCALDAT IN MINCIUNI !!!
Motivare:
  • totul este o mascarada menita sa-l scoata din butoiul cu "miere" de musca pe omniinfractorul oprea
  • solicitarea memoriilor de la CMJ a fost o "perdea de fum", deoarece, in mod clar, casa de pensii  avea evidenta tuturor magariilor facute si doar au completat procesele verbale, fara a rasfoi nicio pagina din memorii
  • este evident ca nicio comisie nu ar fi putut sa analizeze atat de multe memorii in perioada 15 februarie-4 martie, bashca editarea PV individualizate si semnarea lor 
  • oprea a utilizat aceasta manevra disperata in alianta mafiota cu toti din minister, in scopul eradicarii dovezilor incriminatoare
  • odata dovezile disparute, oprea va aparea in fatza  ca "il salvatore della patria", mai ales ca este co-semnatar al initiativei legii recuperatorii