miercuri, 4 ianuarie 2012

Dialoguri


În data de 3 ianuarie 2012, 23:08, Dan Florea <coloneldr2002@yahoo.co.uk> a scris:
Buna seara,
In urma APELULUI dvs, transmis de fostii colegi prin toate canalele, mi-am permis sa va solicit unele lamuriri fara de care nu as putea sa va urmez mai departe.
Numele meu este Dan Florea. Sunt colonel in rezeva, doctor in stiinte militare si am servit patria aproape 35 de ani, din care 30 la M.Ap.N. si 5 la M.A.I.. La recalculare am primit 300 lei in plus. Nu am facut sluji fierbinti nimanui, nu sunt membru vreunui partid(nici al SCMD) si nici nu am fost activist de partid inainte de 1990.
Va inteleg zbaterea pentru bunastarea noastra, a vechilor cadre militare dar nu pricep care este finalitatea acesteia. Mai clar, ar fi bine sa ne spuneti, dupa ce il omorati pe Basescu si clica lui sau dupa ce o sa castigati alegerile din 2012(poate ne spuneti si noua cu cine sa votam) ce veti face dvs. in calitate de senator, deputat sau ministru pentru aceasta categorie de oameni ai societatii romanesti?
Am inteles ca vom merge cu lozinca JOS BASESCU pana acesta isi va termina mandatul sau pana cand il vom omora. Dar mai departe ce ne veti aduce? Pensii mai mari? Accesul la un loc de munca corespunzator capacitatii si competentelor de care mai dispunem? Sejururi gratuite in statiuni balneoclimaterice din tara si din alte zone de pe Glob? Asistenta sanitara si medicamente gratuite numai pentru pensionarii militari? Calatorii gratuite pe toate mijloacele de transport, oricand si oriunde? Cantine gratuite si sanatorii pentru cei care nu se mai pot intretine? Cata miere va curge pentru noi militarii activi si in rezerva dupa ce dvs si apropiatii dvs. vor ajunge la putere?
Spuneti-ne acum d-le Dogaru ca stim si noi pentru cine votam.
Nu-i ridic osanale lui Basescu pentru ca nu merita. Dar nici celor dinaintea lor nu am avut motive sa o fac. Veniti cu o noua formatiune politica si noi nu am auzit de ea. Ati fabricat-o peste noapte la Moscova, la Budapesta, la Tel Aviv sau la Beijing?
Lamuriti-ne domne sa stim si noi ce avem de facut.

Cu deosebit respect,
col.r. dr. Florea Dan

PS Apropos! Sa stiti ca doctoratul l-am luat pe bune, transpirand al dracului de tot cu mintea nu cu sacosa!


Unul din raspunsuri:

La multi ani, domnule Colonel Dan Florea, sa aveti un An Nou bun, cu sanatate si bucurii!

Deoarece domnul Col. Dogaru este foarte ocupat in aceasta perioada, o sa-i rugam pe  membrii de sindicat sa va raspunda la intrebarea dvs. care poate fi sintetizata astfel:   ce doreste SCMD sa se intample in Romania?
Noi, simpli militari, cu sau fara titluri stiintifice, care am slujit tara, ca si dvs. aproape o viata, dar care am primit pensii diminuate, ne bucuram ca dvs. sunteti printre fericitii ai caror pensii cresc. Va dorim viata lunga si sa va bucurati de pensia dvs., alaturi de cei dragi dumneavoastra!
Trebuie sa stiti insa ca, in timp ce dvs. va bucurati ca ati primit cativa creitari in plus la pensie, pe o perioada de timp pe care noi o anticipam foarte mica, foarte multi camarazi ai nostri traiesc adevarate tragedii si se indreapta catre faliment, neavand alta vina decat aceea ca si-au dedicat aproape toata viata profesiei de militar! ...
Suntem convinsi ca, in majoritatea lor, chiar fara a fi transpirat pentru obtinerea unui doctorat in stiinte, majoritatea rezervisilor militari, in consonanta cu marea masa a poporului roman, stiu ce este bine sa se intample in Romania, acum si in vecii vecilor!
Personal, sunt unul dintre acei militari declarati cu o pensie "nesimtita" de mai putin de 1700 de lei/luna si va spun ca as fi fost (si sunt inca) in stare sa fac si foamea si sa renunt de buna voie la aceasta pensie, daca puterea politica actuala mi-ar fi dovedit ca este solidara cu mine si cu Tara, daca nu ar fi trimis-o pe Eba in Parlamentul European si daca nu ar fi uns-o pe Udrea mare ministru care imparte banii pubici - deci si pe cei luati de la gura familiei mele - la clientela de partid, cu eficienta zero pentru economia romaneasca. 
Aceasta Putere politica nevolnica ne-a adus si ne mentine in coada tarilor civilizate ale Europei. Aceasta Putere politica este corupta pana in maduva oaselor!...
M-as dispretui pentru tot restul vietii daca as accepta fara sa cartesc acest mod grobian de gestionare a problemelor tarii, daca as acepta ca tara mea sa fie condusa la nesfarsit de catre acesti impostori politici care au acaparat-o.
Daca dvs. ati inteles ca Sindicatul Cadrelor Militare a luat fiinta si se lupta doar pentru pensii mai bune si pentru alte facilitati de acest gen, inseamna ca ati obtinut acel doctorat, cu care va laudati, transpirand precum Elena Udrea in incercarea de a ajunge doctor in stiinte militare!...

Toate cele bune!

Lt Col (r) Dumitru Rinciog
Membru al SCMD