marți, 13 decembrie 2011

Mesaj catre sindicalistii din M.A.I.

Stimati colegi,
In septembrie trecut ati fost manipulati in chestiunea cu caschetele, diversiunea urmarind sa justifice in ochii dvs. si ai societatii civile, teroarea care avea sa se abata asupra sindicatelor dvs. Ati fost amenintati ulterior cu reforma, si lupta dvs. a slabit deoarece multi au dat curs amenintarilor ca vor fi disponibilizati daca mai participa la actiuni de protest.
SCMD v-a avertizat ca, indiferent ce veti face, soarta dvs. este pecetluita, circa 20.000 de cadre urmand a fi disponibilizate.
Pentru a lovi in sindicatele dvs., liderii v-au fost atacati in presa si s-a interzis iesirea lor ”din productie”. Adica, daca au chef sa se ocupe de sindicate, sa o faca in timpul lor liber!...
Recent, prin Nota Raport nr. 3042793/24.11.2011, Igas v-a mai dat o lovitura, hotarand ca imprumuturile si dobanzile la CAR-uri, cotizatiile sindicale, sa nu se mai stranga centralizat prin structurile financiar-contabile ale ministerului. Motivatia a constat in insuficienta “numarului de persoane  ce incadreaza structurile respective”. In aceeasi situatie a ajuns si plata contravalorii convorbirilor telefonice ale tuturor categoriilor de personal. Fara infrastructura si fara timp la dispozitie, sindicatele dvs. au fost astfel condamnate!
Pentru a va veni in ajutor, SCMD a lansat catre toate structurile dvs. invitatia de a va reorganiza din punct de vedere sindical, pe fiecare structura in parte, alegandu-va cu grija liderii si devenind filiale ale SCMD. Aceasta, deoarece Statutul nostru permite, dvs. fiind fosti militari, actualmente functionari publici cu statut special, care ar fi trebuit sa redevina militari la pensie, daca Legea 179/2004 nu ar fi fost abrogata.
Lansand aceste oferte, SCMD v-a salvat pentru moment deoarece Igas a retras ordinul. Deocamdata, insa, pentru a scapa de pericolul beneficierii de catre dvs., in noua formula, de infrastructura si serviciile juridice ale SCMD. Dar nu a abandonat! Drept urmare, oferta noastra ramane deschisa, si, din acest moment, este publica!
Pana cand nu veti scapa de igasi, chesnoi si fatuloi, stimati colegi, nu aveti nici prezent, nici viitor. Va lansam, prin urmare, chemarea de a fi alaturi de noi, la “Marsul cel lung” proiectat pentru 24.01.2012, daca se va decide aceasta actiune in cadrul Consiliului National al Societatii Civile!
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU